Pinjaman Perniagaan Korporat

Apakah masalah yang anda mungkin hadapi?

Hari ini, kebanyakan ekonomi tahu bahawa apa yang paling baik dalam ekonomi ialah sektor swasta. Lama berlalu adalah hari-hari di mana orang bergantung kepada kerajaan atau syarikat besar untuk pekerjaan atau pembangunan kerjaya. Perniagaan baru yang masih berkembang sentiasa perlu untuk mengeluarkan wang untuk beberapa sebab.

Cara penyelesaian untuk masalah anda?

Terdapat banyak manfaat yang berkaitan dengan skim pinjaman ini antaranya adalah untuk membolehkan perniagaan merealisasikan potensi mereka dengan memperoleh aset. Pinjaman perniagaan melalui geran kerajaan atau dari syarikat swasta adalah satu-satunya pilihan bagi banyak perniagaan baru untuk terus menerus. Pinjaman korporat Malaysia membantu perniagaan untuk meningkatkan modal kerja, permodalan semula dan pembiayaan semula.

Apa yang kami tawarkan kepada anda?

Adalah lebih mudah mendapatkan pinjaman korporat daripada syarikat pinjaman perniagaan berbanding dengan pinjaman dari bank. Walaupun kajian semula syarikat pinjaman perniagaan hanya ketat seperti mana-mana bank untuk memastikan tidak ada penipuan, proses kelulusan keseluruhan mereka lebih mudah. Sama seperti apa-apa bentuk pinjaman lain, anda perlu memahami beberapa aspek perniagaan anda kerana anda dikehendaki untuk memberikan profil perniagaan anda semasa proses permohonan.

Kelebihan sekiranya anda membuat pinjaman dari kami?

Kadar faedah pinjaman korporat yang ditawarkan agak rendah pada masa ini. Berbanding dengan bank, pinjaman gadai janji, pinjaman ekuiti, dan kad kredit juga datang pada kadar faedah yang sangat rendah. Ini menggalakkan pemilik perniagaan lebih jauh lagi. Setelah disahkan, mereka membebankan pinjaman dengan cepat. Ini adalah satu lagi sebab mengapa pemilik perniagaan kecil akan pergi ke syarikat-syarikat ini untuk keperluan kewangan mereka.

Kesimpulan

Akhirnya, salah satu kelebihan terbesar dalam mengambil pinjaman ini ialah jika perniagaan gagal pada bila-bila masa, pemilik perniagaan tidak perlu membayar balik pinjaman tersebut. Sekiranya perniagaan ditutup, syarikat pinjaman perniagaan akan membubarkan perniagaan dan menggunakannya untuk membayar sebahagian daripada pinjaman. Ini adalah satu perkara yang banyak pemilik perniagaan telah mengingati semasa mengambil pinjaman kerana tiada siapa yang bertanggungjawab secara peribadi sekiranya berlaku kegagalan perniagaan.

Scroll to Top